Utilizarea modului de masurare a umiditatii IMKO TRIME-GWs permite controlul umiditatii produselor chiar in uscator fara a fi necesara prelevarea unui mostre in prealabil.
Problemele existente in trecut ce puteau aparea la masurarea umiditatii prin tehnici indirecte cum ar fi extragerea aerului sau temperatura, sunt acum de domeniul trecutului. TRIME®-GWs masoara direct continutul de apa al produsului care este uscat, indiferent de gradul, temperatura sau continutul de minerale al marfurilor masurate. Astfel, puteti monitoriza continuu continutul de apa al marfurilor care sunt uscate si puteti optimiza controlul procesului.
Uscarea solidelor in vrac in uscătoare verticale
Cand cerealele sunt recoltate, de obicei contin apa in exces. Daca acestea sunt depozitate intr-un siloz imediat, acest exces de apa ar determina formarea imediata a mucegaiului, ducand la pierderea totala a produsului. Prin urmare, toate tipurile obisnuite de cereale sunt uscate inainte de a fi depozitate intr-un siloz, de obicei folosind un uscator vertical cu produsul care trece prin el o singura data (uscator continuu). Umiditatea de intrare este măsurata pentru a determina cantitatea de apa care trebuie indepartata, iar timpul de pastrare sau rata de debit este controlata pe baza performanței cunoscute a uscatorului. Acest lucru nu numai ca va asigura evitarea mucegairii produsului mai tarziu in siloz, ci si ca nu se va pierde energie in mod inutil prin uscarea excesiva a produsului.

Schema grafica de deasupra exemplifica campul de masurare al sondei GR standard. Distributia larga a campului de masurare pana la 95% (zona verde) asigura rezultate optime de masurare.
Uscarea excesivă sau uscarea insuficientă costă resurse financiare
Uscatoarele controlate manual sunt greu de monitorizat. Ele pot obtine rezultate inexacte, ceea ce inseamna pierderi financiare din cauza prelevarii de probe consumatoare de timp, a unui produs excesiv de umed sau uscat sau a unui tratament de urmarire costisitor. Metoda inovatoare TRIME® TDR permite masuratori precise si continue direct in procesul de uscare la temperaturi de pana la 130°C si indiferent de tipul si compozitia produsului care urmeaza sa fie uscat, cum ar fi cereale, fructe oleaginoase si leguminoase, alimente, furaje pentru animale, aschii de lemn, pulbere și granule.
TRIME® GWs – monitorizeaza conținutul de apa si optimizeaza controlul procesului dumneavoastra
Cu sondele TRIME®-GWs, puteti monitoriza umiditatea produsului direct, chiar si in timpul procesului de uscare, fara a preleva probe. Prin urmare, nu mai este nevoie de metode indirecte de masurare, cum ar fi umiditatea aerului evacuat sau temperatura. TRIME® GWs masoara direct conținutul de apa al produsului de uscat, indiferent de tipul, temperatura sau continutul de minerale al mediului. Aceasta inseamna ca puteti monitoriza continuu continutul de apa al produsului de uscat si puteti optimiza controlul procesului.
Indiferent de tipul de uscator - TRIME®-GWs configurat cu sonde cu tija, de suprafata sau fixe reprezinta solutia ideala de verificare pentru fiecare uscător! Datorita conexiunii fara probleme la controlerul logic programabil (PLC) sau la comutatorul de valoare limita, este posibila o funcționare automata fara probleme.
Sonde disponibile:
• GR versiunea SONO
• GRr pentru orez sau alte materiale abrazive
• WS2 pentru produse vrac cu continut ridicat de minerale sau supuse aburilor
Exemplu mod de instalare intr-un uscator pentru cereale:

Aplicatii si beneficii:
• Determinarea umiditatii cerealelor sau a produselor direct in uscator
• Masurare in linie in cadrul procesului la temperaturi de pana la 130°C
• Timp de lucru redus si transparenta mai mare a procesului prin masurare continua
• Reducere de costuri, tratamentele ulterioare consumatoare de timp pentru uscare excesiva si insuficienta devin redundante
• Domeniu de masurare pana la 70% umiditate
• Rezolutii in zone uscate de pana la 0,05%
• Sonde diferite pentru fiecare aplicatie si cerere
• Sistem de conectare fara probleme la oricare modul de control comun programabil
• Determinarea suplimentara a temperaturii produsului cu un senzor de temperatura
• Fluxuri de lucru optimizate cu economii de costuri
• Corpul sondei realizat din material special PEEK stabil la temperatura pentru a fi utilizat in industria alimentara
• Sonda cu design robust pentru utilizare pe termen lung in conditii extreme
• Masurare independenta de tipul de cereale, temperatura materialului de masurat si conductivitate ionica
Alegerea sendei in functie de sensitivitatea individuala a sondelor comparativ cu modelul SONO-HC:
