Cantar auto integral metalic sau cu structura combinata metal-beton

Cantar auto integral metalic sau cu structura combinata metal-beton

De cele mai multe ori atunci cand se pune problema alegerii variantei de cantar auto pod bascula (structura integral metalica sau structura combinata metal-beton), apar mai multe intrebari, decizia nefiind intotdeauna una usoara. De cele mai multe ori clientii urmaresc ca si costul initial sa fie cat mai mic, dar banii cheltuiti nu trebuie inclusi in categoria costuri, achizitia cantarului auto in cele mai multe cazuri este o investiei, desi multa lume nu realizeaza acest lucru. Fiind o investitie este foarte importanta amortizarea ei, ca urmare unul din factorii care trebuie sa influenteze decizia cu privire la varianta aleasa este perioada de utilizare a cantarului la locatia instalarii. In conditiile in care activitatea desfasurata presupune o relocare continua atunci trebuie urmarita minimizarea costurilor aferente relocarii cantarului. In acesta categorie de costuri intra: realizarea fundatiei/cuvei, incarcarea, descarcarea si transportul cantarului de la vechea locatia la cea noua sau tipul de rampe din configuratie, in cazul in care va fi un cantar suprateran.

Cele doua tipuri de cantare pod bascula pe care le comercializam beneficiaza de aceeasi configuratie in ceea ce priveste partea electonica, diferenta fiind data de structura podului. Structura metalica este mai scumpa, cantitatea de metal necesara la realizarea ei este de aproape doua ori mai mare decat cantitatea necesara la realizarea unei structuri cu aceeasi lungime in cazul unui cantar cu structura combinata. In schimb, in cazul relocarilor dese, structura unui cantar auto integral metalic este mai usoara, structura combinata devine de doua ori mai grea decat cea integral metalica dupa umplerea cu beton, ca urmare costurile aferente unei relocari sunt mai mici in cazul cantarelor integral metalice datorita costurilor cu macaraua necesara la incarcarea, descarcarea si manipularea modulelor podului. De asemenea transportul structurii metalice se poate realiza cu masini de capacitate mai mica, iar modulele podului pot fi instalate pe suporti speciali astfel incat sa nu depaseasca latimea camionului in timpul transportului, ceea ce nu e posibil in cazul structurii combinate, acest lucru ducand la reducerea costurilor de relocare in cazul variantei metalice. Avand in vedere faptul ca un cantar integral metalic poate fi configurat cu rampe metalice este de asemenea un avantaj in cazul relocarilor, acestea putand fi relocate odata cu cantarul, in urma ramanand doar fundatia (placa) de beton pe care a fost instalat. In cazul structurii combinate rampele vor trebui refacute din beton in cazul fiecarei relocari ceea ce duce la cresterea costurilor.

In cazul unei activitati, de exemplu in domeniul agricol, unde cantarul de obicei nu va fi relocat, in ceea ce priveste costurile, avantajul il are structura combinata, caz in care o recomandam spre utilizarea in locul structurii integral metalice. In astfel de activitati avantajele structurii metalice nu justifica investitia in acesta varianta, structura combinata fiind varianta utilizata in majoritatea cazurilor.

In ceea ce priveste modul de instalare, ingropat in cuva sau suprateran cu rampe, ambele cantare pot fi instalate in oricare din cele doua variante. In ceea ce priveste costurile, acestea vor fi mult mai mari in cazul unui cantar ingropat. Realizarea unei cuve presupune utilizarea unei cantitati mai mari de metal (fier beton, plasa, cofraje, etc), de beton - peretii cuvei presupune utilizarea unei cantitati mari de beton, se asemenea este necesara realizarea puturilor de colectare a apelor si conectarea lor la canalizare astfel incat sa nu fie posibila inundarea cantarului, dar si manopera necesara la realizarea unei cuva va genera costuri mai mari. E bine de stiut ca faptul ca realizarea mentenantei unui cantar ingropat este mult mai dificila decat in cazul unui cantar suprateran, accesul sub cantarul ingropat este mult restrictionat.

In urma discutiilor si detaliilor furnizate, echipa noastra va va recomanda cea mai buna varianta pentru cantarul pe care urmeaza sa il achizitionati.

Toate comentariile

Scrie un comentariu

Produse adaugate pentru comparare