Cantar electronic auto mobil – usor, simplu, ieftin

De peste 10 ani cantarirea autovehiculelor a devenit in multe cazuri obligatorie, iar in multe din cazurile in care nu a fost obligatorie a devenit necesara. 

In cele mai multe cazuri cantarirea autovehiculelor se realizeaza cu cantare pod bascula – platforme electronice de cantarire care permit cantarirea integrala a autovehiculelor (masini mici, dube, tractioare, camionete, camioane de 3t si 7,5tone, cife, birlicuri, tiruri, sau orice alt timp de autovehicul) pentru activitati cum ar fi santiere, balastiere, cariere de piatra, centre cereale, centre reciclare materiale, etc. 

Ce posibilitati sunt in cazurile in care cantarul trebuie folosit in locatii diferite, cand trebuie sa fie usor de relocat, sau cand trebuie sa fie ieftin? Pentru aceste cazuri va recomandam solutia produsa de Dini Argeo, si anume cantarele auto mobile model WWS care pot fi configurate cu 1, 2 sau mai multe platforme separate, fiecare destinata cantaririi unei roti la un moment dat, cantare care permit fie cantarire axa cu axa a autovehiculelor fie cantarirea integrala a autovehiculului.

Cantarirea axa cu axa (osie cu osie) presupune utilizarea unui indicator de greutate si a 2 platforme dimensionate dupa dimensiunea amprentei la sol a rotilor precum si dupa sarcina maxima posibila pe rotile autovehiculelor ce urmeaza a fi cantarite. Cantarirea axa cu axa poate fi realizata atat in mod static (autovehiculul trebuie sa opreasca fiecare osie pe cantar pentru inregistrarea greutatii), cat si in mod dinamic (autovehiculul va trece peste platformele de cantarire cu o viteza de pana in 5Km/ora fara variatii mari de viteza si fara franari in timpul operatiunii de cantarire). Pentru a avea o astfel de cantarire cat mai corecta este necesar ca toate rotile autovehiculului sa se afle in acelasi plan ceea ce presupune fie ca platformele sa fie ingropate la nivelul solului fie utilizarea accesoriilor necesare pentru a aduce celelalte osii la nivelul celei cantarite la un moment dat. De asemenea suprafata necesara pentru realizarea unei operatiuni de cantarire axa cu axa necesita o zona cu o lungime de doua ori mai mare decat cea mai lunga masina ce trebuie cantarita, plana astfel incat centrul de greutate al masinii sa nu se modifice in timpul operatiunii de cantaire. In acest caz cantarul va inregistra greutatea fie carei osii pe care o va aduna la greutatea celorlalte osii cantarite, la final afisandu-se greutatea totala a autovehiculului.

Cantarirea integrala a autovehiculului presupune configurarea cantarului cu un numar de platforme egal cu numarul de roti al autovehiculelor cantarite. In acest caz masina va fi suspendata complet pe sistemul de cantaire, afisarea greutatii se va realiza intr-o singura etapa. Pentru utilizarea acestui tip de cantar este necesara amplasarea platformelor pe o suprafata solida, fara panta exagerata. Dezavantajul principal al acestei variante este pretul total, cu cat masina va avea mai multe axe/roti cu atat sistemul de cantaire va deveni mai scump. Este recomandata utilizarea acestui tip de cantar pentru cantarirea autovehiculelor cu 4 roti, dar nu mai mult de 6.

Sistemele de cantarire WWS pot fi configurate cu doua tipuri de platforme din punctul de vedere al transmiterii semnalului si anume, cu platforme conectate prin cablu sau cu platforme conecate radio (fara cablu). Indiferent de varianta de platforme aleasa pentru configuratia cantarului auto, acesta poate fi livrat si in varianta omologata metrologic.

Cantarele pot fi configurate cu capacitate de cantarire necesara pentru cantarirea a minim  6tone, 10 tone, 15 tone sau valori mai mari in functie camioanele ce urmeaza a fi cantarite.

Avantajele principale ale acestui sistem de cantarire sunt:

Posibilitatea instalarii pe orice suprafata solida, nu necesita fundatie speciala

Pret acesibil, fiind un cantar ieftn in comparatie cu cantarele platforma pod bascula

Mobilitate – un cantar axa cu axa poate fi transportat chiar si cu masina mica si poate fi instalat si pregatit de functionare in doar cateva minute

Greutate redusa – fiecare platforma poate fi manipulata usor, uneori chiar si de o singura persoana

Eliberare tichet de cantar gen casa de marca

Posibilitate conectare la computer pentru salvare date, tiparire tichet de cantar identic cu cel emis de cantarele pod bascula, generare rapoarte

Utilizarea imediata

 

Vizitati site-ul pentru detalii suplimentare aferente acestor tipuri de cantare sau click WWS sau WWSRF

Toate comentariile

Scrie un comentariu

Produse adaugate pentru comparare