Liza manuala cu cantar - ideala pentru paleti de marfa

Liza manuala cu cantar - ideala pentru paleti de marfa

Posibilitatile de cantarire ale paletilor de marfa pe care o companie le poate utiliza sunt diverse, pot fi utilizate cantarele electronice tip platforma, cantarele tip U pentru paleti, cantarele pentru autovehicule, chiar si cantarele cu carlig sau cantarele dinamice. Problema cea mai mare a cantarelor statice este data de faptul ca paletii de marfa trebuie transportati si amplasati pe aceste cantare pentru cantarire. De cele mai multe ori un astfel de cantar deserveste mai multi operatori sau mai multe zone de lucru, iar distantele ce trebuie parcurse nu sunt intotdeauna scurte. In momentele de varf cand multi paleti trebuie cantariti se poate pierde timp pretios de catre operatori pentru a astepta sa poata cantari un palet, dar si pentru a-l transporta pana la locatia cantarului.

Pentru a elimina toate aceste dezavantaje exista un echipament care poate fi utilizat. Alegeti sa folositi un transpalet cu cantar electronic care va va permite atat sa manipulati paletii cu marfa exact cum o faceti cu un transpalet manual obisnuit, dar va permite sa aflati instant greutatea acestuia fara a mai fi necesara deplasarea lui la un cantar static. De asemenea ca si alternativa la o liza manuala cu cantar mai este si cantarul pentru stivuitor precum si cantarul pentru liza electrica sau stacker electric.

In momentul de fata gama transpaletilor cu cantar este una foarte mare, existant echipamente special proiectate pentru a putea fi utilizate in aproape orice activitate comerciala sau industriala, acestea putand fi configurate cu cantar omologat metrologic, cu posibilitatea de a salva datele atat prin tiparirea unor bonuri utilizand imprimanta atasata lizei, dar si prin transmiterea lor catre alte echipamente utilizand conexiuni cu cablu, bluetooth sau WiFi. De asemenea transpaletii pot fi configurati cu capacitate de 2000Kg, 2500Kg sau chiar 3000kg si pot realiza cantariri cu o diviziune de pana la 50 de grame. In functie de conditiile din mediul de utilizare acestea pot beneficia de furci din inox, de sasiu fabricat in totalitate din inox sau pot fi special pregatite pentru a fi utilizate in medii cu risc ridicat de explozie - ATEX.

Alegerea unui transpalet cu cantar nu ar trebui realizata numai in functie de pret, de obicei cel mai ieftin echipament nu este si cel mai bun sau cel ideal pentru orice activitate, alegerea trebuie realizata dupa o analiza a nevoilor dumneavoastra cu unul dintre consultantii de vanzari astfel incat in urma utilizarii ei sa apara efectele imediate, inclusiv amortizarea ei. De cele mai multe ori amortizarea unui echipament se poate realiza chiar si in cateva luni de la data inceperii utilizarii in primul rand datorita eliminarii timpilor morti, a erorilor ce pot aparea la livrarea sau receptia paletilor prin lipsa sau surplusul de marfa, dar si datorita optimizarii incarcarii masinilor de transport si a costurilor directe generate de transport.

Toate comentariile

Scrie un comentariu

Produse adaugate pentru comparare